Autostuur in tractoren ᐅ TurkTraktor case study - eFarmer

Casestudy - Zomer 2019

TürkTraktör Autosteer

Uitdaging

Turk Tractor was op zoek naar een betrouwbare leverancier van betaalbare Autosteer systemen en GPS-navigatietoepassing voor mobiel en webgebruik. Het bedrijf wilde de apparatuur en software in de echte wereld testen voordat ze werden aangeschaft om er zeker van te zijn dat het aan hun eisen voldoet.

Resultaat

eFarmer paste FieldBee GPS mobiele applicatie aan de behoeften van het bedrijf aan en leverde Turk Tractor met FieldBee RTK L1 basisstations, ontvangers en autosteering kits. Nadat we ons werk met Turk Tractor hadden afgerond, maakten ze hun demonstratie tijdens de Turkse beurs en nu gebruiken ze onze producten in hun productlijn.
GroepGemaakt met Sketch.

Bewezen 2 cm
nauwkeurigheid

partnerschapGemaakt met Sketch.

3 jaar succesvol
partnerschap

trekkersGemaakt met Sketch.

40 000 trekkers
per jaar

Achtergrond

Het bedrijf produceert 40 000 machines per jaar. Ze waren op zoek naar een betaalbare autostuur- en mobiele toepassing voor hun nieuwe 100 pk CaseIH- en New Holland-tractoren.

We begonnen de onderhandelingen met Turk Tractor in 2017 en demonstreerden onze GPS-navigatietoepassing en ons autosteersysteem inclusief Fieldbee RTK-basisstation en -ontvanger. Ze waren op zoek naar partners om mobiele precisielandbouwtoepassingen en -apparatuur te integreren met hun tractoren voor boeren.

Enkele van hun specifieke eisen waren de mogelijkheid om draadloos te werken voor een maximale overdraagbaarheid. Een boer moet de slimme apparaten gemakkelijk uit de cabine van de trekker kunnen halen en er buiten het veld mee kunnen werken. De apparatuur moet ook compatibel zijn met automatische stuursystemen.

In die tijd was ons bedrijf een van de weinige bedrijven die een eenvoudige integratie met androïde apparaten aanboden. We maakten een presentatie van onze systemen en hun mogelijkheden.

Ontdek hoe wij oplossingen als deze voor u kunnen laten werken

Deze case kan worden toegepast op bedrijven die automatische besturing en andere precisielandbouwapparatuur en -software willen integreren met hun eigen producten.

U kunt met de steun van ons team monsters en veldproeven bestellen. Wij kunnen aan alle benodigde technische eisen voldoen, zorgen voor lokalisatie, technische ondersteuning, bieden trainingen aan voor verkoopteams of technische specialisten.

Onze aanpak

Turk Tractor bestelde verzending van precisie-apparatuur die we in 2018 aan hen hebben geleverd. Het was belangrijk om een productieklare installatie te maken met een automatisch stuursysteem. Omdat de hydraulische besturing van hun tractoren zeer flexibel is, hebben we hen drie soorten hydraulische installaties aangeboden.

Zij kozen voor de meest eenvoudige optie die minimale wijzigingen in het oorspronkelijke ontwerp van hun tractoren stuursysteem vereiste. Ook was voor deze installatie de V-hoeksensor op het stuurwiel nodig, zodat we de configuratie van ons systeem hebben aangepast aan de eisen voor het testen.

Turk Tractor besloot een demo te maken van twee installaties:

  1. Hydraulische installatie (voor de productie van tractoren)
  2. Mechanische aandrijfinstallatie (voor de verkoopmarkt)

Het doel was om de kwaliteit van de automatische besturing en de vergelijking tussen het hydraulische en mechanische type installatie te controleren.

Na de verwerking van hun bestelling organiseerden we een demonstratie op locatie van onze producten. We hebben de mechanische en hydraulische installatie voor het eerst getest en een vergelijking gemaakt. We kwamen erachter dat ze bijna dezelfde nauwkeurigheid hebben. De testcase omvatte het rijden met AB rechte lijnen.

Problemen die we tegenkwamen

Turk Tractor merkte een aantal problemen op met de kwaliteit van de radio-antenne die de correctie via RTK-signaal via de radio uitzendt. Tijdens het testen stelden we extra problemen met wifi vast die we wilden oplossen.

We merkten verschillende reacties op van mechanische en hydraulische installatie. Bij de mechanische installatie werkte het stuursysteem prima, maar bij de hydraulische besturing hield het op te werken.

Turk Tractor vroeg om spraakintegratie in mobiele GPS-toepassing in het geval van onderbrekingen in de automatische stuursessie. Ze vonden het ook belangrijk om de toepassing voor boeren te lokaliseren in de Turkse taal.

Onze oplossingen

We ontdekten problemen met radioantennes en wifi, wisselden van radioleverancier, vervingen antennes en verlengden de afstand van 500 meter tot 2,5 kilometer. Dit loste RTK-signaalinstabiliteit en wifi-connectiviteitsproblemen op.

Tijdens de tweede demonstratiesessie hebben we de integratie met het autobesturingssysteem stabieler gemaakt en problemen opgelost die we in de eerste demo tegenkwamen.

We hebben een nieuw ontwerp voor de gebruikersinterface gemaakt en onze partner voorzien van vertaaldiensten. Nadat Turk Tractor de vertaling had goedgekeurd, pasten we de Turkse taal toe. We hebben ook enkele extra lokalisatie correcties gemaakt, wat betekent dat we hetzelfde kunnen doen voor andere landen en voldoen aan de behoeften van elke klant.

Resultaten en conclusies

Na veldproeven besloot Turk Tractor meer te weten te komen over onze producten, de technische specificaties, inclusief de installatieprocessen. We organiseerden trainingen die uit drie delen bestaan:

  1. Best practices verkopen;
  2. Installatiepraktijken van het hydraulische systeem;
  3. Met behulp van onze navigatie applicatie en RTK basisstation in het veld.

Vertegenwoordigers van Turk Tractor hebben onze training afgerond en hebben geleerd hoe ze onze producten moeten installeren en gebruiken. Na een tijdje maakten ze hun demonstratie tijdens de Turkse beurs en nu gebruiken ze onze producten in hun productlijn.

Contacteer ons

Iot_two_colors kopie 3
Adres:


Laan van Kronenburg 14, 1183
AS Amstelveen, Nederland

Bedrijvencentrum "Syretska Roscha", 1-3 Pivnichno-Syretska str, 04136 Kiev, Oekraïne

GNSS_two_colors kopie 3
Mobile_two_colors exemplaar 3
Werktijd:


Mon-Sat
09:00 uur - 18:00 uur

Laten we praten!

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij uw bedrijf kunnen helpen bij de integratie van precisielandbouw met uw producten en diensten. Word een technologie gedreven bedrijf en blijf de concurrentie voor.