HuizingHarvest case study - eFarmer

Casestudy - Zomer 2019

HuizingHarvest

Uitdaging

Maak een zelfrijdende oogstmachine in 2,5 maand. HuizingHarvest had al een goedkope Chinese oogstmachine, voorzien van enkele sensoren. Ons deel was om het te integreren met ons FieldBee tractor autosteer systeem en om stuurautomaat functionaliteit toe te voegen die we voorheen niet hadden.

Resultaat

We hebben HuizingHarvest-softwareoplossingen geleverd, waaronder de Android-applicatie, en een prototype voor autonoom werk. Tot slot leverden we ondersteunende diensten tijdens een demo-evenement. De harvester kan in de handmatige modus en de Autopilot modus rijden, zodat de operator gemakkelijk tussen de modi kan schakelen.

mdpi/tractorwisselexemplaarGemaakt met Sketch.

Zelfrijdende oogstmachine
over 2,5 maanden

mdpi/familiebedrijf KopieGemaakt met Sketch.

5 personen in
het team

mdpi/opslagtijd kopieGemaakt met Sketch.

750 uur
per ontwikkelaar

Achtergrond

HuizingHarvest is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de internationale uitwisseling van agrarische kennis en dat optreedt als dienstverlener in de internationale agrarische sector, met een focus op HR en technologie.

In juli 2019 stuurde HuizingHarvest ons een uitnodiging voor een partnerschap om mee te doen aan een innovatief project. De opdracht was om een zelfrijdende oogstmachine te maken die in de autonome modus werkt vanwege 13 september 2019.

Het lijkt waarschijnlijk onmogelijk om een zelfrijdende rooier op zo'n korte termijn te laten werken, maar we zagen dit als een grote kans en een behoorlijk avontuurlijke taak. eFarmer team werkte heel hard en maakte samen met het HuizingHarvest team een zelfrijdende rooier heel snel en op tijd.

Voordat we met het project begonnen, hadden we een gesprek met HuizingHarvest over hun behoeften. We hadden al een product voor navigatie en RTK oplossing met hoge precisie. Ons bedrijf was van plan om autonome voertuigen te bouwen, daarom leek de samenwerking met HuizingHarvest een perfecte gelegenheid om aan dit project te beginnen.

Voor het bouwen van een autonoom voertuig hadden we beperkte middelen - een klein budget voor ontwikkeling. We leverden een wendbare methodologie voor het bouwen hiervan en berekenden 750 uur per ontwikkelaar. We hebben geschat wat we in deze korte tijd kunnen doen door de eisen, rollen en verantwoordelijkheden met HuizingHarvest te verduidelijken.

Onze aanpak

HuizingHarvest had al een oogstmachine, maar ze zochten naar manieren om deze autonoom te maken. Na de discussie hebben we hen voorzien van twee cases voor de ontwikkeling:

  1. Oplossing voor de ontwikkeling op lange termijn die 2 jaar zou duren;
  2. Het tweede geval is de ontwikkeling van een prototype.

Volgens de behoeften van dit project en het feit dat we slechts twee en een halve maand hadden, gingen we voor het tweede geval.

HuizingHarvest ontwikkelde al een elektrische interface en afstandsbediening voor de zelfrijdende trekker. Ze wilden dat we de firmware voor de tractor en de controller zouden ontwikkelen, samen met de interface voor het instellen van de missieparameters en de besturing van de tractor. De oogstmachine moet de handmatige en autonome modus ondersteunen.

HuizingHarvest deelde met ons prototype informatie. We hebben besloten om een klein prototype te bouwen dat alle belangrijke kenmerken van de oogstmachine reproduceert. Op basis van alle informatie hebben we drie stadia van de ontwikkeling ingeschat:

  • Eerste prototype;
  • Aansluiting van de regelaar op de oogstmachine;
  • Autonome missie voor de oogstmachine.

We hadden wekelijkse vergaderingen en dagelijkse rapporten om het werk aan dit project te synchroniseren en een prototype te bouwen.

Het prototype was binnen twee weken klaar en na de eerste test tijdens de teamvergadering hebben we besloten om de belangrijke bestuurder voor het hydraulisch beheer te vervangen. Dit omvatte het vinden van de juiste oplossing voor het upgraden van onze architectuur en de integratie met het proces. Na enkele tests hebben we verbeteringen aangebracht aan het prototype en vervolgens hebben we het tweede prototype gebouwd.

Problemen die we tegenkwamen

  1. Tijdens het testen van ons kleine prototype hadden we een vertraging van een halve seconde, maar in een volwaardige oogstmachine was de vertraging 2-3 seconden. Deze vertraging beïnvloedde de stuurervaring.
  2. De gebruikersinterface voor de controller moest worden verbeterd om sommige functies van de oogstmachine te kunnen bedienen.

Onze oplossingen

  1. We hebben hard gewerkt aan het kalibreren van de controller en het verbeteren van de radiotransmissie. Door het verkleinen van het zendpakket via de radio en het upgraden van het hydraulisch systeem hebben we de latentie en de stuurervaring van de rooier verbeterd.
  2. Tijdens het testen van de gebruikersinterface in het veld hebben we besloten om een aantal elementen in onze applicatie te verbeteren. We brachten een aantal functionele knoppen naar voren op de juiste plaats. Hierna hebben we het eindproduct met succes verbeterd.

Resultaten en conclusies

In drie weken tijd hebben we de gaten gedicht die we na het testen hebben gevonden, en hebben we het ontwerp van de Android applicatie afgerond.

We hebben ook een open-source oplossing gevonden op basis van de stuurautomaatcontroller en besloten om deze te integreren met een autonome harvester met een open protocol voor integratie. Het is ook gemakkelijk te leveren aan andere projecten.

We hebben alle noodzakelijke installaties gemaakt samen met een autonome controller, RTK, en kalibratie van de sensoren.

In slechts 2 maanden tijd hebben we met de geweldige inzet van ons geweldige 5 mensen team een zelfrijdende oogstmachine gemaakt. Als gevolg daarvan werd het project van de autonome oogstmachine op 13 september met succes gepresenteerd tijdens de HHX Agrobotix Demo Eventi.

TE WETEN KOMEN HOE WE DIT SOORT OPLOSSINGEN VOOR U KUNNEN LATEN WERKEN

Toen we met dit project begonnen dachten we dat deze lange termijn oplossing meestal alleen van toepassing is op HuzingHarvest. Maar in het prototypestadium besloten we te werken aan een uniforme oplossing. We hebben specifiek gekozen voor open-source bibliotheken om het proces van integratie met verschillende platformen te vereenvoudigen.

Daarom kan dit geval schaalbaar zijn voor andere bedrijven die hun tractoren willen upgraden met een autonome rijoplossing. Deze oplossing is volledig schaalbaar naar andere prototypes voor soortgelijke projecten.

Laten we praten!

Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij uw bedrijf kunnen helpen bij de integratie van precisielandbouw met uw producten en diensten. Word een technologie gedreven bedrijf en blijf de concurrentie voor.